Camiler Muheşem Mimarilerdir Bir Kaç Örnek

Paşa Yakovali Hassan Camii, Pecs
Paşa Yakovali Hassan tarafından kurulan cami, 6.yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmiştir. Macaristan'ın minaresi ile birlikte sağlam kalan tek Türk Çağ Camisi budur.
Caminin Kare kat planı ve ogee pencereleri vardır. Mekke'ye doğru bir güney-batı yönü ile karşı karşıyadır. İçinde Türk hükümeti tarafından bağışlanan nesnelerin bir sergi var. Namaz-paspaslar mihrabın önünde yatarken mimber (minber) sağa yerleştirilir ve solda” kürsü " (Kürsü) görülebilir: her ikisi de gül ağacından yapılır. Girişin her iki tarafında, kadınlar için yeri gösteren halılarla süslenmiş bölümlenmiş podyum vardır. Onun mobilya dini docrine tamamen uyumludur, bu yüzden düzenli Pécs yaşayan Müslümanlar tarafından kullanılır.
Sultan Kaboos Ulu Camii şimdiye kadar inşa edilen en muhteşem camilerden biridir. #Umman, Muscat'ın başkentinde yer almaktadır. Cami 2001 yılında tamamlandı ve inşa etmek için Altı yıl sürdü. 416.000 metrekarelik büyük bir alanı kaplamaktadır..
Molla Çelebi Camii, İstanbul Beyoğlu ilçesinin Fındıklı Mahallesinde bulunan bir Osmanlı eseridir.

Kul Sharif Mosque, Kazan, Russia…
9,289 km'lik bir uzantı ile, efsanevi Trans-Sibirya treninin orijinal yolu, Moskova'yı Japonya Deniziyle bağlamak için Temmuz 1904'te açıldı. Yıllar sonra, rotalar yeni güzergahlara genişletildi: Transmongolian (ulan Bator aracılığıyla Pekin'e) ve Transmançurya (Çin Mançurya bölgesi aracılığıyla Pekin'e). Duraksız ana rotayı seyahat etmek, yolculuğunuz için seçilen tren türüne bağlı olarak yaklaşık 6 gün sürer.
Pavlodar, Kazakhstan
The Pink Mosque (outside) Kuala Lumpur

Yeni Valide, Şemsi Paşa and Atik Valide Camii Üsküdar
Fatih cami muhteşem
Ayasofya cami



14 hft


14 h




14 hft

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski